O podjetju

Podjetje Vimosa, d.o.o. je po statusnem preoblikovanju podjetja Elektromehanika Vinko Požek s.p. pričelo z delovanjem 1. septembra 2006. Podjetje Elektromehanika je ustanovil Vinko Požek 1. julija 1987, takratna osnovna dejavnost pa je bila izdelava električnih objemnih grelcev kot rezervnih delov za stroje za predelavo plastike. Že po letu dni delovanja se je srečeval s problemi izdelave drugačnih oblik in izvedb grelnih teles, zato se je začel intenzivno ukvarjati z razvojem vseh vrst grelcev in iskanjem novih tehnoloških rešitev.


Z osamosvojitvijo Slovenije se je tržišče močno spremenilo in prisiljen je bil iskati nove možnosti. Tako je svoje izdelke predstavljal na specializiranih sejmih, kjer se je srečal s proizvajalcem filtrov za gorivo, ki je razvijal novi tip filtra in iskal grelec za vgradnjo. Sprejel je izziv in po treh letih uspešno zaključil razvoj grelca, za katerega je leta 1999 na Celjskem sejmu prejel tudi Zlati ceh, najvišje priznanje Obrtne zbornice. Proizvodnja tega grelca, ki je v letu 2006 postal tudi proizvod slovenskega porekla, še vedno predstavlja del serijske proizvodnje. Potrebe trga so narekovale širjenje proizvodnih zmogljivosti, vlaganje v nove proizvodne in administrativne prostore, predvsem pa povečanje števila zaposlenih. Poslovanje v podjetju smo prav tako prilagodili sistemu kakovosti ISO 9001:2000 in ga v letu 2010 nadgradili z ISO 9001:2008.


Vzporedno z razvojem in vzpostavitvijo proizvodnje za potrebe tujega naročnika smo ogromno znanja, energije in finančnih sredstev vložili tudi v razširjeno kakovostno proizvodnjo ostalih vrst grelcev, ki so v času recesije prevzeli vodilno vlogo v podjetju. Za specifične potrebe ogrevanja orodij z netočnimi izvrtinami smo razvili prepognjeni grelec, prav tako smo eni redkih v Sloveniji z lastno proizvodnjo visokoučinskih patronskih grelcev in cevnih grelcev večjih premerov. Ob intenzivnem sodelovanju z vedno novimi kupci nenehno razvijamo nove grelce z novimi materiali in večjimi izkoristki.